Verslag evenement 4 juni

Op zondag 4 juni werd terug geblikt op het afgelopen jaar tijdens een diner met evenementen in onze Business Club.

Eén van de evenementen was de terugkeer van het stamnummer 52.
De nummer die het in 1909 verkreeg van de KBVB. Na de fusie met Lierse SK in 1972 speelde het nieuwe Lyra verder onder het nieuwe stamnummer 7776.
Dit is een absolute primeur voor het Belgisch voetbal: het is de eerste keer dat een club zijn (schuldenvrije) stamnummer terugkrijgt wegens een sterke en aantoonbare link tussen de huidige club en het oude stamnummer.
Hierdoor behoort Lyra tot de 30 oudste nog bestaande clubs van België, het is de 16 de oudste van Vlaanderen. Waarbij op te merken valt dat de KBVB meer dan 9.000 aangesloten clubs telt.
Dit was alleen maar mogelijk dankzij de persoonlijke inspanningen van Hugo Mariën van onze hoofdsponsor fietsen L’ avenir – Gazelle. Hiervoor een grote dank vanwege elke Lyra supporter!


nummer52

Verder was er de uitreiking van de Gouden schoen door de bondsvoorzitter en Eric Van Meir  aan rots in de branding Elio Balbi. Een dikke proficiat Elio! En volgend jaar doen we nog beter!

Elio

Een speciaal woord van dank voor coach Tom en zijn team, de drijvende krachten achter deze Gouden Schoen. Volgend jaar maken we er een nog veel mooier feestje van…

 schipper

Een speciaal woord van dank voor Lieve, de moeder van speler Renzo Flebus, die haar reputatie van superkokkin alle eer aandeed en voor een fantastisch en zeer gesmaakt buffet zorgde. Het was top! Ook een dankwoordje voor Katrien, de vriendin van Renzo, die voor de heerlijke desserts en fruitsla zorgde.

buffet

Een speciaal woord van dank en een oorverdovend applaus voor de afscheidnemende Jürgen Raymaeckers, die we alle succes toewensen bij Vossem! De speech was het moeilijkste deel uit zijn carrière! 😉

 

 raemakers

De ‘Life time achievement award’ werd voor de eerste keer uitgereikt en ging naar jongeman van 90 Marcel Coene. Ook zijn vrouw Annie werd in de hulde betrokken.

Marcel

De prijs voor beste jongere van het seizoen ging naar Yassir El Mokadem. Proficiat Yassir!

 

Mokadem

Onze oudste supporter Jules Lauwrys (93) die heel blij en fier was dat Lyra het oude stamnummer terugkrijgt, samen met Hugo Mariën van L’ avenir -Gazelle.

 

stamnummer52

Verder werden ook de nieuwkomers verwelkomd, waaronder topschutter Tristan Dermaut, die bij City Pirates Merksem 33 doelpunten maakte in drie amateur van het nationale voetbal.

Samen met de komst van enkele andere kleppers, waaronder gewezen Lyra spelers Gwenn Jacobs, man van het huis, Sven Vanderheyden en doelman Kristof Maes, wijst dit op de hoge ambities van Lyra, dat nog beter wil doen dan dit jaar.  Het is duidelijk dat Lyra zo snel mogelijk haar plaats in het nationale voetbal wil innemen

Bekijk hier al de foto’s van de rode loper genomen door onze T2 Pascal Verheyen
Please follow and like us: