Lyra – Witgoor 2- 0

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de betreurde Walter Van Hove.

Lyra begon in overdrive aan de wedstrijd. Na zes minuten stuurde Gaetan Lambreghts Jordi Kreydt in het straatje. Jordi omspeelde zijn verdediger, sneed naar binnen en legde de bal beheerst in het mandje.

Witgoor was hierdoor de kluts kwijt, maar herstelde nadien het evenwicht. Rond minuut 20 dreigde een ongevaarlijk schot zelfs gevaarlijk te worden toen de bal afweek. Het spel ging goed over en weer, met de betere kansen voor Lyra. Tristan Dermaut kapte zich in zijn gekende stijl vrij, maar besloot dan over. Even later kwam Maes goed tussen bij een Dessels afstandsschot. Net voor de rust zette Gwenn Jacobs, een hele wedstrijd zeer bedrijvig, Jordi vrij, maar zijn schot was te zwak om de bezoekende doelman te verontrusten.

Na de herneming ging Lyra op zijn elan door. Eerst schoot Renzo Flebus vanop de rand van de kleine rechthoek over. Even later kreeg Matthias Nys dé kans om van dichtbij de voorsprong te verdubbelen. Zijn schot was echter binnen het bereik van de doelman. Nog was het doelkansenfestival niet over. Er was een mirakelsave van een sterke Witgoor doelman nodig om te beletten dat een even knap vluchtschot van Dermaut in doel belandde. In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen de bezoekers meer opzetten. Lyra kwam goed weg toen een scherpe flankvoorzet door een aanstormende aanvaller net naast werd getrapt. En de fysiek sterke Kempenzonen bleven dreigen. Tien minuten voor tijd hield weer Maes zijn ploeg recht toen hij met een mooie voetreflex de gelijkmaker verhinderde. Het bleef bibberen, tot wie anders dan Dermaut voor de bevrijdende twee nul zorgde. Met een enig mooie passeerbeweging vanuit stilstand omspeelde hij de laatste verdediger om dan ijzig kalm de uitkomende doelman te kloppen met een overhoeks schot.

De verdiende overwinning, zeker gelet op het aantal doelkansen, was een feit.

Met een zes op zes zit Lyra terug op koers. Op een bijzonder moeilijk bespeelbaar terrein (dit laaggelegen terrein is in de winter echt geen cadeau voor onze terreinverzorger) werd toch behoorlijk gecombineerd. Volgende zaterdag trekken onze Lyramannen naar Antonia. Supporters, kom hen aanmoedigen!

Please follow and like us: