Lyra neemt afscheid van een monument

Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat Walter Van Hove ons plots ontvallen is.
Walter was een Lyra man in hart en nieren, die de club altijd trouw is gebleven als speler, trainer en afgevaardigde.
Na zijn dierbare vrouw Simonne was Lyra zijn tweede liefde.
Nu zaterdag, voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Witgoor Dessel zal een minuut stilte worden gehouden. De spelers zullen ook een rouwband dragen.[pdf-embedder url=”http://www.lyratsv.be/wp-content/uploads/2018/02/Digitale-rouwkaart-Van-Hove-Walter.pdf” title=”Digitale rouwkaart Van Hove Walter”]

Als geboren Lierenaar mocht Walter van zijn vader, die een goedbeklante beenhouwerij in de Boomlaarstraat had, niet gaan voetballen. Vader Van Hove had zowel klanten onder de Lierse-supporters als onder de Lyrasupporters en vermits het in die tijd (jaren 40-50) er nog vaak hevig aan toe ging, mocht hij ook niet bij het dichtbij gelegen Lyra gaan shotten.

Op wat latere leeftijd deed hij het stiekem toch en zo kwam Walter als laatbloeier nog in het eerste elftal, toen Lyra net uit eerste klasse getuimeld was: dat was het seizoen 1954-55.

Een echte vaste waarde werd Walter einde jaren ‘50 en toen Lyra in het seizoen 60-61 uit tweede klasse tuimelde zou Walter nog een hele tijd doorgaan in het fanionteam.
Twaalf seizoenen zou Walter voor Lyra uitkomen en in februari 1966 werd hij gevierd voor 300 wedstrijden in de eerste ploeg.

Toen trok Walter als speler-trainer naar Oude God en later naar Rita Berlaar.

In 1972 na de fusieperikelen nam hij op 39-jarige leeftijd, de schoenen terug van de haak om met een samenraapsel van spelers in 4de provinciale en daarna in 3de provinciale twee maal na elkaar te promoveren. Zo was Walter nog speler trainer van 1972 tot 1977 alhoewel de laatste seizoenen pas echt als het hoognodig was.
Nog vele jaren zou Walter ploegafgevaardigde van zijn Lyra blijven, tot voor enkele jaren nog.

368 wedstrijden speelde hij in totaal voor Lyra. Hij was mischien niet bij de allerbeste spelers die Lyra ooit had , maar als clubspeler en levend
voorbeeld van clubliefde, zullen weinigen hem naar de kroon kunnen steken.

Walter, we zijn zo dankbaar voor alles, rust nu maar zacht.
Simonne, Frank en alle nabestaanden, K. Lyra TSV, het bestuur, de spelers en de supporters, wensen jullie veel steun in deze moeilijke dagen. Mogen de mooie herinneringen aan Walter jullie hart blijven verwarmen.

Please follow and like us: