Lyra – Merksplas: 2-1

De wedstrijd nam een aarzelende start.

Rond het kwartier drukte Lyra op het gaspedaal met een 4-tal kansen tot gevolg. Tristan Dermaut schoot van dichtbij op de doelman. In de corner die daarop volgende was het weer Dermaut die aanlegde. Even later zette Gaetan Lambreghts voor naar dezelfde Dermaut maar de bal ging naast. Na een schot van Flebus was het dan toch de beurt aan Merksplas met een schot voorlangs. Werkmier Jonas Verbert trapte hard naar de hoek, maar de bezoekende doelman redde knap. Toen uitblinker Elio Balbi voorzette naar Jonas, kopte hij naast.

Twee minuten voor het rustsignaal achtte Jordi Kreydt zijn moment gekomen. Hij nam een afvallende bal op de borst en nam dan de bal meteen op de slof. Net als vorige week ging de bal heerlijk binnen in de kruising.

De dominantie van Lyra was ook in de tweede helft zichtbaar. Eerst was er een gevaarlijk volleyschot van Sven Van Den Abeele.

In de zeventigste minuut knalde Tristan Dermaut staalhard in de hoek binnen.

Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, kwam bedrogen uit want 3 minuten later, scoorde Merksplas na een afgeweken bal. De fysiek sterke bezoekers kwamen nu fel opzetten, maar het was Lyra dat met wie anders dan Dermaut nog twee kansen afdwong.

Lyra sluit de heenronde af met 36 op 45 en een mooi doelpuntengemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd. Volgende zondag trekken onze Lyramannen naar Sint-Job.