Lyra – Leest 2-1

Door een erehaag van jeugdspelers stapten onze Lyra mannen het veld op.

Het eerste wapenfeit was voor Lyra. Matthias Nys zette voor, maar de kopbal van Jonas Verbert kon de doelman niet bedreigen.

Dan ging er van de daaropvolgende bezoekende actie meer gevaar uit, maar de scherpe voorzet werd net naast getrapt.

Leest had het betere van het spel. Toen ex-Lyra speler Bavo Meeus een aflegger mooi in de hoek binnentrapte was dit dus niet onverdiend.

Kristof Maes moest zelfs kort na elkaar tweemaal de meubelen redden om zo Lyra voor een dubbele achterstand te behoeden.

Die had zelfs een feit kunnen zijn toen de scheidsrechter bij een dubieuze faze in het penaltygebied niet ingreep.

Lyra herstelde nu het evenwicht zonder echt te dreigen

Net voor het rustsignaal kwam Lyra toch dicht bij een doelpunt, maar goalgetter Tristan Dermaut trapte over.

Lyra wist dat het na de herneming uit een ander vaatje diende te tappen en dat deed het ook.

Een gretige thuisploeg zette nu de bezoekers onder druk. Nu was er wel scherpte en doelgevaar.

Een harde effectbal van Nys kon nog net door de doelman worden weggebokst. Even later zette Nys voor naar Jonas Verbert, die van dichtbij en hard kopte.De doelman, die de match van zijn leven keepte, redde met een prachtige reflex.

Lyra bleef Leest in een wurggreep houden. Daar was de invalbeurt van Djuric Ascension, die naar hartelust met splijtende passes strooide, zeker niet vreemd aan. De opkomende Lambreghts legde af naar Gwen Jacobs, die mooi in de hoek besloot. De bordjes stonden gelijk en Lyra rook nu bloed. Jacobs trapte, de doelman redde in twee tijden.

Toch bleef het oppassen voor de scherpe counters van de bezoekers. Zo moest kapitein Sam Van den Brande gebruik maken van zijn uitschuifbare rechterbeen om een bezoeker in extremis af te blokken.

Volgden nog een schot van Verbert dat naast ging en laag overhoeks schot van Elio Balbi dat iedereen al binnen zag, maar weer was het de dekselse doelman die Lyra van de tweede goal hield.

Tien minuten voor tijd tikte Dermaut binnen, maar het doepunt werd voor buitenspel afgekeurd, een duidelijke inschattingsfout van de lijnrechter.

De thuissupporters begonnen stilaan te wanhopen, maar de Lyramannen bleven komen. In de voorlaatste minuut leverde Ascension weer een mooie doorsteekpas af. Dermaut nam de bal op de borst aan, draaide weg van zijn verdediger en knalde vanuit een bijzonder scherpe hoek naar doel. De bal verdween enig mooi achter de verbouwereerde Leest goalie in het doel. Het stadion ontplofte. De jeugdspelers, die hun helden een wedstrijd lang hadden aangemoedigd, spurtten naar verlosser Dermaut en zijn ploegmaats. Bij het moedige Leest was de verslagenheid groot.

Even later weerklonk het eindsignaal. De jeugdspelers stormden het terrein op en zetten samen met de spelers een rondedans in, met de Lyra vlag in het midden. One team!

De spelersgroep werd hartstochtelijk toegejuichd door het publiek. In de kantine galmde het Lyra lied door de boxen. Alle aanwezige Lyra vrienden genoten zichtbaar.

Dit was een heerlijke Lyra dag. Bedankt jeugdspelers, bedankt mensen van de jeugdwerking, bedankt ouders, bedankt spelersgroep! Bedankt ook aan alle vrijwilligers met een Lyra hart!

Samen maken we deze prachtige traditieclub weer groot!

Volgende week trekken onze Lyramannen zondag naar Witgoor Dessel. In de voormiddag zal een delegatie van jeugdspelers, ouders en bestuur mee opstappen in de Sint-Gummarusprocessie.

Lyra vrienden, kom dan gerust kijken en kom zeker onze rood-witten steunen in Dessel!