Lyra heeft fantastisch nieuws gekregen vanwege het onafhankelijke auditbureau Double Pass (Footpass): de jeugdopleiding van de club heeft een kwaliteitsscore van 3 STERREN gekregen!

 De jeugdopleiding op Lyra werd gecontroleerd op alle mogelijke elementen: visie – sportieve begeleiding – spelersopvolging – trainersdiploma’s – organisatie – website – … – doorstroming van jeugdspelers naar de 1° ploeg. We behaalden op deze audit dus 3 STERREN, met uitzonderlijk hoge scores op beleid/visie en doorstroming van eigen jeugdspelers naar de 1° ploeg. Zo debuteerden bijvoorbeeld maar liefst 25 eigen jeugdspelers uit de omgeving van Lier de laatste 5 seizoenen in onze 1° ploeg in 4° klasse!

In de hele provincie Antwerpen zijn er momenteel slechts 8 andere amateurclubs die voor de kwaliteit van hun jeugdopleiding 3 sterren behaald hebben, waarvan 6 derdeklassers.

Dankzij deze score blijven we ook de komende 3 seizoenen verzekerd van onze plaats bij de elite van de amateurclubs die wegens de hoge opleidingskwaliteit ook interprovinciaal (‘nationaal’) voetbal  mogen spelen (vanaf U11)!

Dit is een prachtig resultaat waar de trainers, coördinatoren, jeugdstaf en vrijwilligers van Lyra vanaf de opstart van het nieuwe jeugdproject in 2012 zeer hard voor gewerkt hebben.

Door dit kwaliteitslabel is de toekomst van het jeugdproject op Lyra verzekerd voor de komende jaren, en krijgen de vele begeleiders en medewerkers van de club een nieuwe impuls om het beste van zichzelf te blijven geven voor de opleiding van onze vele jeugdspelers.

Reacties zijn gesloten.