Na een catastrofale eerste tien minuten werd Lyra geconfronteerd met een 0 – 2 achterstand. Op een vrijschop van aan de zijlijn kon een Brasschatenaar moederziel alleen binnenkoppen. Op een scherpe counter verdubbelde Brasschaat zowaar de voorsprong. Van toen af was het al Lyra dat de klok sloeg. Eerst joeg de snelle Jordy Kreydt de bal nog in het zijnet. Daarna glipte hij voorbij een bezoekende verdediger en zette enig mooi voor tot bij Gaetan Lambregths die maar binnen te lopen had.
Daarna besloot Jordy nog voorlangs toen hij vanuit een schuine hoek oog in oog met de doelman kwam.
In de tweede helft zorgde coach Schipper voor een kwaliteitsinjectie door klasbak Matthias Nijs in te brengen. Weer was het betere van het spel voor Lyra. Er volgden enkele prangende fasen, maar het was pas op penalty na voorafgaandelijk handspel dat Lyra gelijk kon maken. Gaetan Lambreghts nette zijn vierde doelpunt dit seizoen. Onze jongens hadden veel energie verbruikt en tot echte kansen kwam men niet echt meer. Gezien de vroege dubbele achterstand konden de meeste Lyra supporters zich dan ook verzoenen met het gelijkspel. Volgende zondag trekken onze Lyra mannen naar Katelijne. Supporters, allen op post!