KSV Schriek – K. Lyra TSV 2 – 3 (wedstrijdverslag)

Lyra speelde met een rouwband en de wedstrijd begon met een minuut stilte, wegens het overlijden van de vader van coach Tom Schipper en de grootmoeder van T2 Pascal Verheyen. Sterkte Tom en Pascal!

De Lyra mannen begonnen in overdrive aan de wedstrijd. Tijdens het eerste kwartier werd de thuisploeg tureluurs gevoetbald dmv snel combinatievoetbal. Moest het niet zo koud zijn geweest hadden we ons in Brazilië gewaand! Het gevaar kwam vooral van de oprukkende rechtsback Gaetan Lambreghts die eerst Matthias Nys en dan Tristan Dermaut bediende. Matthias besloot op de doelman, Tristan trapte over. Even later bediende Nys gelegenheids linksback (Brent van den Abeele geraakte niet speelklaar) Jordi Kreydt, maar ook hij besloot over.

Hierna kwam Schriek beter in de wedstrijd. Een doorgebroken aanvaller werd op het halfuur knap de bal uit de voeten gehaald door keeper Maes, maar in de daaropvolgende scrimmage floot de referee penalty. Deze werd omgezet. De situatie werd zelfs nog dramatischer toen een overduidelijke buitenspelsituatie niet werd afgevlagd en Bram Criel de voorsprong verdubbelde. Het luide protest van de Lyra spelers bracht de scheidsrechter niet op andere gedachten.

Lyra wist welke zware opdracht het te wachten stond in de tweede helft. De inbreng van Jarno Creemers deed Kreydt een rij hoger spelen en deze ingreep rendeerde. Maar eerst was het nog bibberen geblazen in de eerste minuut toen Schriek een opgelegde kans niet kon verzilveren.

Dan trok Lyra alle registers open. Eerst besloot de doorgebroken Lambreghts nog in het zijnet. Dan ontbond Kreydt in min. 55 zijn duivels op de linkerflank. Hij ging door tot op de achterlijn en legde de bal terug naar een ploegmaat, die in de rug werd gelopen. Tristan Dermaut zette de elfmeter beheerst om.

De thuisploeg geraakte niet meer uit de omknelling, het Lyra legioen zette zich achter hun helden en het regende kansen. Na een belegering in de grote rechthoek rondde Nys in min. 62 beheerst af. De bordjes stonden gelijk, maar hier was een sterk Lyra niet tevreden mee. Nauwelijks twee minuten later sneed Kreydt weer langs zijn tegenstrever en bediende met een gemeten voorzet topschutter Dermaut, die in de vlucht zijn twintigste doelpunt maakte. Een topgoal van een topspits.

Daarna controleerde Lyra de wedstrijd. Een moedige thuisploeg pompte nog wat ballen in de grote rechthoek, maar daar wist de Lyra defensie wel raad mee. Het was Lyra dat nog het gevaarlijkste was. Kreydt trapte vanuit een scherpe hoek nog op de paal en verzuimde na een heerlijke rush de bal naar een ploegmaat te spelen.

Toen het eindsignaal weerklonk zetten de supporters het Lyra lied in. Het vizier is nu volledig gericht op de topper tegen Racing Mechelen. Erg jammer dat Tristan Dermaut (derde gele kaart) er dan niet bij is. Djuric Ascension en Brent van den Abeele zullen wel gerecupereerd worden.

Supporters, kom de Lyra mannen zondag aanmoedigen!

Please follow and like us: