GR Katelijne – K. Lyra TSV 0 – 3

Beide teams moesten een resem titularissen aan de kant, zodat zowel GR Katelijne als Lyra onuitgegeven elftallen op de mat brachten. De eerste helft had weinig om het lijf. Iets voor het halfuur kreeg Tristan Dermaut een kansje, maar hij schoot over. Even later legde hij opnieuw aan, maar de bal ging voorlangs. In dezelfde minuut nog legde Matthias Nys de bal haarfijn voor de voeten van alweer Dermaut, maar het schot miste de goede richting.

Na de pauze kregen de talrijk meegekomen Lyra supporters een aangenamer kijkstuk voorgeschoteld.
Matthias zette voor naar rechterwinger Jordi Kreydt, maar de doelman stond paraat. Een minuut later beroerde een thuisspeler de bal met de hand en Dermaut zette de strafschop feilloos om. Dit bleek ook het startschot te zijn van een dol kwartiertje. De zeer bedrijvige Dermaut schoot nummer 17 (!) binnen en de dubbele voorsprong was een feit. Jordi slalomde even later door de verdediging maar kon in drie tijden niet afwerken.
Iets na het uur legde Brent Van den Abeele de wedstrijd in een definitieve plooi, toen hij een voorzet van Yassir El Mokadem in een tijd op de slof nam. De Lyra supporters hadden het niet meteen door, maar de bal lag wel degelijk tegen de netten.
Twintig minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg de kans om te milderen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde, maar Kristof Maes ranselde de niet eens slecht genomen strafschop uit zijn doelvlak.
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een schot van Brent.

Een bijzondere vermelding willen we toch geven aan onze rots in de Van den Branding, kapitein Sam, die zich na zijn lange periode van revalidatie terug tot een sterkhouder heeft opgewerkt. Iets waar elke Lyra supporter blij om is!

Volgende week zaterdag is er weer een topper op de Doelvelden, want met Berg en Dal komt de tweede in de stand op bezoek. Een zespuntenwedstrijd dus, waarbij onze Lyra mannen alle steun zullen kunnen gebruiken.

Supporters, tot zaterdag!